Sposób przygotowania

Wątrobę umyć i oczyścić z wystających żyłek. Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju(smaże około 15 minut). W międzyczasie cebulę pokroić w piórka i smażyć na drugiej patelni, także z dodatkiem oleju. Cebulę smażę, aż się zeszkli. Trzeba pamiętać o tym, aby po pewnym czasie przewrócić wątróbkę na drugą stronę- ja zawsze wtedy dziurawie ją widelcem, aby coś z niej wypłynęło. Wtedy także dodaję cebulę i posmażam wszystko razem na małym ogniu. Solę i pieprze do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Mjami, wątróbka dobra rzecz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię, ale ile w tym cholesterolu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Od czasu do czasu można zaszaleć :) Teresa zawsze olej można zastąpić masłem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !