Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Moje ulubione pierożki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
wrzątek
3/4 szklanki
woda zimna
1/3 szklanki
jajko
1 szt.
jajko
2 szt.
cukier
2 łyżki
rodzynki
2 łyżki
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ser biały
50 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Moje ulubione pierożki

Ser utrzeć ze śmietanką, żółtkami i cukrem. Dodać cukier waniliowy, opłukane i osuszone rodzynki. Delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi.
Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Następnie wyrobić, przykryć pokrywą i odstawić na następne 20 minut.
Na koniec jeszcze raz wyrabiamy, wałkujemy i kleimy pierogi. Ciasto jest miękkie, bardzo dobrze się klei i nie rozklejają się podczas gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak