Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
1/2 kg
cebula
1 szt
jabłko
2 szt.
olej
2 łyżki
smalec
2 łyżki
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
mąka
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Cebulę pokroić w plastry, wrzucać na gorący smalec na złoty kolor, wyjąć. Jabłka obrać, pokroić w plastry. Pokrojone jabłka bez gniazdek nasiennych smażyć 5 minut na smalcu pozostałym po smażeniu cebuli. Wątróbkę oczyszczoną z błon, obtoczyć w mące i smażyć na drugiej patelni na 2 łyżkach gorącego oleju. Pod koniec smażenia wyłożyć na wątróbkę jabłka i cebulę, doprawić solą i pieprzem, posypać 1 łyżeczką majeranku, przykryć i dusić chwilę na małym ogniu. Można podawać z kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak