Sposób przygotowania

masło posiekać nożem razem z mąką dodać śmietanę i szybko zagnieść. włożyć na 20-30 minut do zamrażalnika. (można dodać do ciasta 1-2 łyżki cukru). śliwki umyć wyjąć z nich pestkę i pokroić w plastry. żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. do jajecznej masy dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. ciasto wyjąć z zamrażalnika i rozsmarować w tortownicy a także wylepić boki. rozłożyć na cieście śliwki posypać trochę cynamonem i cukrem zwykłym. wylać masę i piec w piekarniku.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    warte spróbowania
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    i warto zrobic a potem wszamać
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniały.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    prześlicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawe ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !