Sposób przygotowania

Udziec przekroić na pół, ale nie do końca, ma się otworzyć jak książka. Całość smarujemy olejem, solimy i doprawiamy pieprzem, kładziemy dwie gałązki rozmarynu, połamany liść laurowy oraz pokrojony w słupki czosnek tak ze 3 ząbki. Całość nakrywamy drugą częścią udźca i obwiązujemy nicią. Pieczemy w 170st C ok 1 1/2 h. Obrane ziemniaki kroimy w dużą kostkę i razem z pozostałymi przyprawami dodajemy do mięsa, zalewamy całość rosołem i winem. Solimy porządnie ziemniaki, przewracamy je podczas pieczenia dla uzyskania złotej skórki. Pieczemy jeszcze ok 20-30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !