Sposób przygotowania

Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch w mikserze. Dodajemy stopniowo mąkę, oraz proszek do pieczenia, po delikatnym wymieszaniu, przelewamy do tortownicy nasmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Pieczemy ok 35-40 min w 160 st C. Studzimy i dzielimy ciasto na dwie części, spód polewamy herbatą. Rozpuszczamy żelatynę we wrzątku, dodajemy likier. Ubijamy w mikserze zimny jogurt ze słodzikiem stopniowo wlewając żelatynę. Mieszamy całość do momentu gdy całość się zetnie i utworzy krem, dodajemy skórkę z cytrusa i po rozmieszaniu, wykładamy na ciasto, składamy je razem i od razu można się zajadać :)

*Celowo do wysypania blachy użyłam otrębów. Boki ciasta wyglądają teraz na specjalnie dekorowane :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ale słodziutko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    lekki i pyszny biszkopcik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !