Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Twarożek z bakaliami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
50 dag
śmietanka
150 ml
cukier waniliowy
3 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
2/3 szkl
otarta skórka z cytryny
1 łyżeczka
rodzynki
3 łyżki
płatki migdałowe
3 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
cynamon
1/2 laski
Sklep Prymat
twaróg
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z bakaliami

Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Do rondla wlać 2/3 szklanki wody, wsypać 1/4 szklanki cukru, dodać 1/2 laski cynamonu, sok z cytryny, pokrojone jabłka i gotować przez chwilę. Przemielony ser utrzeć z pozostałym cukrem, śmietaną, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Nakładać do pucharków na przemian, mus z jabłek, migdały, rodzynki i krem twarogowy. Ozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.02.2013 01:48
Taki twarożek to coś dla mnie.
Kas2 15.04.2012 22:41
musi być wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak