Sposób przygotowania

mąkę przesiać do miseczki następnie dodać rozkruszone drożdże wymieszane z ciepłym mlekiem i 1 łyżeczką cukru. całość delikatnie przemieszać. miseczkę nakryć ściereczką i ustawić blisko kaloryfera na ok. 15 minut. następnie dodać resztę cukru, żółtka, skórkę startą z sparzonej cytryny oraz stopione i przestudzone masło. wszystko dokładnie wyrobić. i znów odstawić w ciepłe miejsce aż ciasto podwoi swoją objętość. następnie szybko zagnieść i rozwałkować na blaszce i znów pozostawić do wyrośnięcia ok. 15 minut. piec w mocno nagrzanym piekarniku. na wierzch ciasta (przed pieczeniem) można wyłożyć śliwki, jabłka lub gruszki. można też posypać kruszonką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !