Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka z miodem i amoniakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 szt.
cukier
1,5 szkl.
mąka
1 szkl.
miód
5 łyżek
amoniak
1,5 łyżeczki
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki
goździki mielone
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z miodem i amoniakiem

Jaja utrzeć z cukrem, dodać 1 szkl. mąki, w razie potrzeby dodać tyle, ile się wgniecie. Wyłożyć na stolnicę, dodać miód, amoniak, oraz goździki z cynamonem. Dorze zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm., wykrawać różne kształty foremkami do ciasta. Blachę posypać mąką, ułożyć ciasteczka. Piec w temp. 180 stopni aż uzyskają złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak