Sposób przygotowania

stopić 2 łyżki masła oprószyć mąką i zasmażyć mieszając dolewać mleko gotować aż zgęstnieje,do sosu dodać śmietanę i żółtko oraz pokrojony ser pleśniowy podgrzewać aż ser się rozpuści,przyprawić do smaku,zagotować bulion i włożyć kawałki ryby,gotować 10min.rozmrożony szpinak poddusić na maśle,naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć warstwę szpinaku i dzwonka ryby całość zalać sosem i posyp[ać startym serem następnie zapiec w piekarniku 5min. w temp.200st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetny przepis łososia ze szpinakiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny ten łosoś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis na rybke :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !