Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho \"SZYBKO I PROSTO\"
2.W 3/4 szklanki zimnego mleka rozpuszczamy 2 budynie razem z cukrem.
Resztę mleka doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do niego wcześniej rozpuszczone budynie z cukrem- intensywnie mieszamy- ściągamy z pieca.
Gdy masa budyniowa troszeczkę ostygnie dodajemy do niej masło- mieszamy intensywnie-a następnie wylewamy masę na pokruszone biszkopty.
Studzimy.
3.Na warstwie budyniu układamy pokrojone w plasterki banany.
4.Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu ( używamy jedynie troszeczkę mniej wody)- a następnie zalewamy masę budyniową z bananami- ważne byśmy zalali także przestrzeń między ciastem, a papierem do pieczenia- w tym celu odchylamy troszeczkę papier.
5.Schładzamy porządnie, a wierzch dekorujemy pokrojonymi w plasterki kiwi.