Sposób przygotowania

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli nie będzie chciało się zlepić dodać śmietanę lub 1 białko. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na spodzie tortownicy, nakłuć widelcem i włożyć do lodówki na 30 minut. Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.
Masa: Ubić pianę z białek z połową cukru i małą szczyptą soli. Masło, pozostały cukier i żółtka utrzeć na gładką masę, dodać mąkę ziemniaczaną i serki homogenizowane, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie połączyć z masą. Wylać na podpieczone jasne ciasto, na wierzch zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Piec 60 minut w nagrzanym do 175 stopni piekarniku. Wyłączyć po godzinie piekarnik i bez otwierania zostawić jeszcze na 50 minut, by się dopiekło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !