Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bananowe pączusie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
15 dag
mąka ryżowa
15 dag
jaja
3 szt
mleko
1\\2 l
cynamon
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
banan
6-7 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe pączusie

Obie mąki mieszamy, dodajemy jajka, cynamon, szczyptę soli i ubijamy na puszystą masę. Dolewamy stopniowo mleko. Dokładnie mieszamy, odstawiamy ciasto na 1 godzinę. Obrane banany kroimy na 4 części (wzdłuż i w poprzek)Każdą ćwiartkę banana zanurzamy w cieście naleśnikowym i wrzucamy na głęboki, rozgrzany tłuszcz. Smażymy, aż ładnie się zrumienią. Wyjmujemy na pergamin, a po odsączeniu podajemy od razu jeszcze gorące, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak