Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deserek jabłkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat
30 dag
masło
20 dag
cukier puder
10 daag
śmietana 30%
1 szkl
dżem wiśniowy
aromat śmietankowy
jabłko winne
1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek jabłkowy

Umyte jabłka cienko obrać ze skórki, przekroić, wyciąć gniazda nasienne. Ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, odstawić w chłodne miejsce. Masło stopić, dodać tartą bułkę i cukier puder. Lekko podsmażyć, mieszając cały czas. Ostudzić. Do przetartych jabłek dodać zapach, wymieszać. Do szklanych pucharków nakładać na przemian cienkie warstwy musu jabłkowego, dżemu oraz tartej bułki z cukrem. Wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę. Przed podaniem udekorować ubitą na sztywno śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak