Sposób przygotowania

Z watrobek usunac zolc, nastepnie umyc je i osuszyc. Cebule obrac, umyc, posiekac. Rodzynki umyc dokladnie w cieplej wodzie. Na duzej patelni roztopic maslo, wlozyc watrobki, smazyc kilka minut. Skropic koniakiem i jeszcze kilka minut dusic a nastepnie wyjac z patelni. Na tym samym masle usmazyc posiekana cebule. Ostudzone watrobki posiekac, ponownie wlozyc na patelnie. Wymieszac z cebula i lekko podgrzewajac mieszac jeszcze chwile. Na koniec dodac sol i pieprz. Na goracym masle smazyc chwile oplukane rodzynki. Przed samym podaniem posypac salatke posiekanym jajkiem i rodzynkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !