Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z golonką

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka
1 - 1,5 kg
cebula
2 duże
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki
woda
1 szklanka
Goździki całe Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
100 ml
oliwa
2 łyżki
kapusta kiszona
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z golonką

Golonkę natrzeć solą i obsmażyć. Kapustę opłukać i odcisnąć, wymieszać z poszatkowaną cebulą, posolić, popieprzyć, dodać resztę przypraw. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch położyć golonkę. Piec co najmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 23.03.2011 23:50
pomysł na obiad- rewelacja
Jaheira11 23.03.2011 23:43
super
Jaheira11 23.03.2011 23:43
super
iwona332 27.09.2010 00:41
super
Allice 16.09.2010 18:35
Uwielbiam bigosik :P..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak