Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jaja w skorupce

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół pęczka pietruszki, 2-3 gałązki drobno posekanych swieżych ziół
. .
prawdziwki
4 szt.
jaja
7 szt.
cebula
1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
. .
sól
. .
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
. .
Sklep Prymat
olej
. .

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w skorupce

Ugotuj jaja na twardo w lekko posolonej wodzie , ostudzić. Przekroić na pół, wyjmij łyżeczką zawartość, uważając by nie uszkodzić skorupki. Jajka bardzo drobno pokroić w kostkę, dodać pokrojone i podsmażone grzyby z cebulka. posiekane zioła i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Skorupki jaj napełniamy farszem i maczamy w bułce tartej, przed podaniem smażymy od strony bułki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 02.07.2010 23:00
Jaja ale jaja w skorupie szok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak