Sposób przygotowania

Marchewkę oskrobać umyć wrzucić do lekko osolonego wrzątku ,gotować 15 min.,odcedzić.W rondlu stopić masło,dodać cukier ,otartą skórkę z pomarańczy,wlać sok z pomarańczy i gotować razem,mieszając ażcukier vsię rozpuści.Wrzuć marchewkę i gotować na małymogniu przez 10 min.od czasu do czasu potrząsając rondlem,aby marchewka równo się pokryłasosem.Słodki sos powinien się lekko skarmelizować.Doprawić soląi biłym pieprzem.podawać do pieczeni cielęcej i do filetów z drobiu

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Marchew chyba trzeba tez pokroić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !