Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto na zimno.

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma
3/4 kostki
cukier
1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżki
Sklep Prymat
mleko
2,5 szklanki
jajko
6 sztuk
kakao
2 łyżki
galaretka
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno.

Masło,cukier i żółtka rozkręcic.Mleko podgrzac tyle,żeby się rozpuściła w nim żelatyna.Mleko z żelatyną wlewac bardzo delikatnie do masy.Białka ubic,dodac do ciasta.Jedną połowę ciasta wylac do tortownicy,odstawic do stężenia.Do reszty masy dodac kakao.Wylac na stężoną białą masę.Na wierzch wylac tężęjącą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.10.2011 16:11
fajny pomysł
Dorota59 22.08.2011 14:25
uwielbiam takie ciasta
alaaa 23.07.2011 16:35
ciekawy przepis i łatwy do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak