Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron rurki w winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki
500 gram
pieczarki
150 gram
szynka wędzona
100 gram
sos pomidorowy
3-4 łyżki
czosnek
2-3 ząbki
szczypior
1-2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
wino białe
1 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki w winie

Na patelni podsmażamy czosnek w talarkach, dodajemy pokrojone w paski grzyby i po podsmażeniu dodajemy szynkę w paski. Dolać wino i odparować i dodać sos pomidorowy, sól, pieprz. Dodajemy ugotowany al dente makaron i dokładnie całość wymieszać. Posypać szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 09.02.2012 07:35
interesujące
wolochski 06.06.2011 22:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak