Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części.
Na pierwszą część nałożyć masę sezamową.
Masa sezamowa:
30dkg ziarna sezamu,
2 łyżki miodu,
1/2 szkl. cukru,
10dkg margaryny.
Składniki usmażyć razem i wyłożyć na jedną część ciasta i upiec.

Na drugą część ciasta dać masę kokosową i piec.
Masa kokosowa:
5 białek,
20 dkg. kokosu,
1/2 szkl. cukru.
Białka ubić z cukrem, dodać kokos, wyłożyć na ciasto wcześniej posmarowane powidłami.

Przełożyć upieczone ciasta masą chałwową:
25 dkg. margaryny,
1/2szkl.cukru,
15 dkg. chałwy.
Razem podgotować do konsystencji budyniu. Przełożyć upieczone placki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !