Sposób przygotowania

Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodawaj po jednym żółtku i łyżce cukru. Na koniec dodaj mąkę i całość dokładnie ubij. Blachę wyłóż pergaminem, wylej na ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20 minut. Zaraz po wyjęciu ciasta, gdy będzie jeszcze ciepłe, wytnij ciasta krążki i zostaw do ostygnięcia.
Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu. Gdy przestygnie odstaw ją do lodówki, by lekko stężała. Serki przełóż do miski, dosyp do nich cukier i cukier waniliowy, dokładnie wymieszaj. Dodaj żelatynę rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu, wymieszaj. Masę wstaw do lodówki na ok. 20 minut.
Na dno miseczek włóż mandarynki z puszki, zalej je tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki, aż zastygnie. Następnie wyłóż na galaretkę tężejącą masę serową i ponownie wstaw do lodówki do zastygnięcia. Następnie przykryj krążkami ciasta biszkoptowego, odwróć miseczki do góry dnem i wyjmij z nich babeczki, każdą na osobny talerz. Udekoruj babeczki listkami świeżej mięty i cząstkami mandarynek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !