Sposób przygotowania

Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne. Pokroić je na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Umieścić jabłka w garnku, podlać wodą (ok. pół szklanki). Dusić na małym ogniu, aż rozpadną się do konsystencji musu, co jakiś czas mieszając (można podlewać wodą, jeśli zaczną się przypalać). Zajmuje to ok. 50 minut. Po tym czasie dodać cukier. Starannie wszystko wymieszać i smażyć razem jeszcze około 15 minut. Gorący mus przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    moja mama takie robi -> pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    moja mama takie robi -> pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dodaje do naleśników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !