Sposób przygotowania

Żółtka włóż do szklanki, dolej mleka do 2/3 wysokości. Zagnieć z mąką, pół szklanki cukru, margaryną, proszkiem do pieczenia, śmietaną, szczyptą soli. Podziel ciasto na pół, rozwałkuj.
Jednym ciastem wyłóż nienatłuszczoną blaszkę. Posyp płatkami kukurydzianymi, ułóż pokrojone na plastry jabłka, posyp szklanką cukru, cynamonem, gałką muszkatołową. przykryj drugim ciastem, posmaruj ubitą z białek pianą. Piecz 45 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    ciekawy przepis
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    szkoda, ze brak zdjecia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !