Sposób przygotowania

Budynie przygotować wg instrukcji podanej na opakowaniu. Ostudzony dodawać po łyżce do uprzednio roztartego masła.
Wiśnie wydrylować, włożyć do garnuszka i gotować na małym ogniu, aż sok zacznie lekko bulgotać, wsypać galaretki w proszku, mieszać, aż się rozpuści i zacznie tężeć, ew. dosłodzić, ale masa ma być kwaskowata.
Krokant: Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki z cukrem i prażyć na małym ogniu do uzyskania pięknej złotej posypki:) ostudzić.
Ułożenie:
* biszkopt
* masa wiśniowa
* masa budyniowa
* krokant

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    To ciasto zapowiada się przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !