Sposób przygotowania

masło najlepiej miękkie utrzeć mikserem następnie dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. na końcu dodać migdały (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę lub zmielone płatki migdałowe) i ciasto wymieszać już łyżką. ciasto odstawić na 20 minut do lodówki. blachę wyłożyć papierem następnie nakładać łyżka ciasto i formować niewielkie kuleczki. piec w mocno nagrzanym piekarniku. dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    niciapn

    sama ciastek nie robiłam ale chyba dla takiego kuszącego przepisu warto spróbować :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    pyszne
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    pyyycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Fajny przepis,warto z niego skorzystać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !