Przepis i sposób przygotowania na: Serca z kremem truskawkowym
Oby dwa rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito bezpośrednio na pianę. Całość delikatnie wymieszać łyżką, stopniowo dolewać stopione masło.
Foremki natłuścić, oprószyć mąką, napełnić przygotowanym ciastem. Piec 20 minut w 170-190stC.
Gotowe ciastka przestudzić w foremkach, a następnie ostrożnie wyjąć i przełożyć na deskę kuchenną, zostawić do całkowitego wystygnięcia.
Przyrządzić nadzienie: żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do jogurtu i wymieszać.
Z kartonów wyciąć szablon w kształcie serduszka, nieco mniejsze od ciastka, w środku wyciąć jeszcze mniejsze serduszko, tak by powstał sam kontur.
Ostudzone ciastka ostrożnie przekroić w poprzek, przekładać przygotowanym kremem.
Gotowe serduszka oprószyć cukrem pudrem używając szablonu.