CIASTO: do mąki dolewamy wodę lub mleko łyżkę smalcu, szczyptę soli, 1 jajko. Wszystko ugniatamy do wyrobienia ciasta. Które później wałkujemy na wielkość patelni i smażymy z obu stron bez tłuszczu na średnim ogniu.WAŻNE (ciasto wałkujemy i smażymy bezpośrednio przed podaniem, gdy leży zbyt długo rozwałkowane przed smażeniem robi się bardzo kruche) Kurczaka kroimy w bardzo drobne kawałki przyprawiamy (curry, przyprawa do kurczaka) i smażymy na patelni, wlewając piwo, aż wyparuje. Ogórek, pomidory kroimy w półplasterki. Pieczarki kroimy w małe plasterki, przyprawiamy i dusimy na patelni. SOS CZOSNKOWY: do jogurtu lub śmietany dodajemy posiekany drobno czosnek, paprykę, kucharek, odrobinę cukru (wszystko do smaku) i mieszamy. Usmażone ciasto smarujemy sosem czosnkowym, układamy kurczaka i pozostałe składniki, polewamy większą ilością sosu następnie zawijamy w rożek i zjadamy.