Sposób przygotowania

BISZKOPT PRZEKROJONY NA TRZY BLATY.

Śmietankę ubij na sztywno ze smietan-fixem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem, wymieszaj z sokiem i skórką cytrynową. 2 łyzki kremu odłóż resztę podziel na trzy części, przełóż nim blaty biszkoptowe. Na dwóch dolnych warstwach rozsmaruj po 2 łyżki dzemu morelowego. Owoce krótko (30 sekund) obgotuj w osłodzonym wrzątku, odcedź je i przelej na sicie zimną wodą. Odstaw na 10 min aby woda dobrze odciekła. Na przełożone kremem blaty załóż obręcz tortownicy. Na wierzchu rozłóż owoce. galaretki rozpuść w 3 szklankach gorącej wody, ostudź. Gdy zaczyna tężeć wylej na tort. wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem tort udekoruj odłozonym kremem i kulkami rafaello. Do kremu dodaj 5 łyzek wiórków kokosowych. Jesli uprażysz je na suchej patelni będą miały bardziej intensywny smak.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super pomysł na deser!
  • 0
    original
    Opublikowano

    niciapn

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !