Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
1 kg
kapusta biała
1 szt
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
kminek
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

1. żeberka umyć i osuszyć pokroić na pojedyncze kostki,
2. kapustę sparzyć wrzątkiem i rozebrać liście
3. ściąć w każdym liściu \"główny nerw\"
4. wymieszać kminek sól i pieprz
5. brać pojedyncze kostki żeberek smarować przyprawami potem koncentratem i każdą osobno zawijać w liść kapusty
6. układać ciasno w żaroodpornym naczyniu
7. podlać żeberka olejem i nie wielką ilością wody , dusić na małym ogniu pod przykryciem 2 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak