Sposób przygotowania

Makaron penne ugotować al dente w osolonej wodzie. Zahartować. Na gorący olej wrzucić dwa posiekane ząbki czosnku i chwilę smażyć. Dołożyć mielone mięso i smażyć dalej. Doprawić czerwona czubrica i oregano. Dorzucić dwie czerwone papryki pokrojone w kostkę. Po około 10 minutach dołożyć przecier pomidorowy. Do naczynia żaroodpornego wsypać warstwę makarony na to dać warstwę startego sera, potem warstwę mięsa, warstwę sera, warstwę makaronu i na koniec warstwę sera. Doprawić do smaku sola, pieprzem i oregano. Zapiekać w temperaturze około 200 stopni przez około 25 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo apetycznie wygląda... a czy tak samo smakuje muszę się przekonać :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mój syn je uwielbia
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super zapiekanka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !