Sposób przygotowania

Mleko wlewamy do wody, a następnie dodajemy drożdże i cukier. Wszystko razem mieszamy aż do rozpuszczenia się składników.
Następnie wsypujemy mąkę wraz z solą i łączymy składniki. Na samym końcu dodajemy oliwę z oliwek. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia.
Dzielimy na 7 równych części i każdą formujemy wedle uznania.
Następnie pędzelkiem i wodą smarujemy każdą bułeczkę i obtaczamy w parmezanie z oregano. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i ponownie odstawaimy do wyrośnięcia na około 45 minut. W między czasie nagrzać piekarnik do 190 * C. Piec około 15 minut. Studzić na kratce.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pięknie wyrośnięte bułeczki... A smaku jestem bardzo ciekawa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepis http://ilonkowo.blox.pl/2010/02/Buleczki-w-parmezanie.html
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo chciałam przeprosić ilka_86 za niesłuszne oskarżenie, ponieważ ten przepis jest z jej blogu kulinarnego.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Pycha.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pyyyszne!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !