Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe w panierce

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe
50-60 dag
jajko
2 sztuki
mleko
2 łyżki
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bułka
do panierki
mąka
do panierki
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe w panierce

mięso umyć, osuszyć i podzielić na plastry. następnie lekko rozbić. oprószyć solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Panierować w mące, jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sloneczko222 18.09.2011 18:26
Pyszne takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak