Sposób przygotowania

Z mąki, 1 jajka, mleka, wody, oliwy i odrobiny soli, zrobić ciasto. Usmażyć naleśniki. Do rondla włożyć masło, dodać posiekaną cebulę, delikatnie poddusić. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z cebulą i dusić około 10 minut. Następnie dodać 2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku. Naleśniki smarować farszem, zawijać boki i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Zrumienić na tłuszczu. Podawać z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ale świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne, uwielbiam takie krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo ładne Ci wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre i pięknie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne krokieciki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglądają jak roladki, muszę teraz też tak zawijać, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !