Sposób przygotowania

Cukier, margarynę i kakao zagotować w garnku. Dodać pokruszone drobno herbatniki (najlepiej pokruszą się wałkiem do ciasta), rodzynki, cukier waniliowy i rozpuszczoną w 1-szklance wody galaretkę. Trzymać na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Ciągle mieszać, aby się nie przypaliło. Masę podzilić na połowę i posmarować wafle. Banany obrać i odkroić końce. Ułożyć po 2 banany na brzegu każdego wafla i zawinąć jak roladę. Na wierzch polać polewę i dowolnie udekorować.
POLEWA:
1/4 kostki margaryny rozpuścić (nie gotować) w miseczce ubić 1 jajko (małe). Do jajka dodać 3 łyżki cukru pudru i 3 łyżki kakao. Do wymieszanej masy wlać margarynę i dokładnie połączyć. Zuzyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ bardzo szybko krzepnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię bananowiec
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !