Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z czym łączyć szpinak?

Szpinak to wdzięczne warzywo – cudownie zielone, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej świadczą o nim szlachetne połączenia smakowe. 

Szpinak świetne komponuje się z wykwintnymi pomidorami suszonymi, wyrazistym serem pleśniowym, szlachetnymi orzeszkami piniowymi, dobrą wołowiną, jak i krewetkami czy łososiem.

Liście szpinaku są lekko metaliczne w smaku, praktycznie bez aromatu. Dobrze przyprawić go nie tylko solą i pieprzem (najlepiej grubo mielonym), ale przede wszystkim czosnkiem. Szpinak i czosnek to miłość idealna, połączenie smakowe, które zawsze się sprawdza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak