Ten kto lubi grzyby na pewno doceni smak kurek, który jest bardzo delikatny, połączony z nutą ostrości pieprzu. Tegoroczna, zmienna lipcowa pogoda sprzyja pojawianiu się żółtych kapeluszy. To dobra okazja na spacer leśnymi ścieżkami w poszukiwaniu przysmaków nadających się do marynowania, smażenia, suszenia, duszenia czy mrożenia.
Próbowaliście już sosu z kurek albo zupy kurkowej lub jajecznicy z kurkami? Póki jest okazja, warto korzystać ze smaków lata i wprowadzać do swojej diety rozmaite sezonowe produkty.
Jeśli nie macie pomysłu na obiad, Mysza75 podjęła kurkowy temat i poleca:
- Kurkową zupę podwędzaną
- Tartę z kurkami
- Omlet z kurkami
- Sos kurkowo-paprykowy
- Roladki schabowe z kurkami
- Drożdżówki z kurkami
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.