Aktualności Doradcy Smaku

87-beko_oven_bvr35500xms_closeup_splitcook-kopia

Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem?

W życiu prywatnym czy zawodowym nasza aktywność jest rozbudzana do niebagatelnych rozmiarów. Jesteśmy w ciągłym pędzie, na fali albo jeszcze przed nią, by móc zrealizować kolejny projekt czy przedsięwzięcie.

Nasze działania ustawiamy w kolejności albo wykonujemy na raz, w pozornym chaosie, w którym jedne czynności płynnie nachodzą na inne, tworząc wielowątkową całość.

 

Kobieta potrafi prowadzić kilka wątków jednocześnie. Szczególnie dobrze widać to na zakupach, gdy przymierza kilka rzeczy na raz, wymienia, dopasowuje, mając w głowie nie jedną, ale wiele wizji, przy okazji często na bieżąco tworząc kolejne.

Mężczyzna skupia się najczęściej na jednym wątku - jeden telefon to jeden problem. Kiedy mężczyzna ma coś zrobić, zabiera się za jedno zadanie, potem za następne i tak dalej, aż wszystko jest skończone.

Wyobraźmy sobie życie, w którym każda kolejna sprawa może rozpocząć swój bieg tylko wtedy, gdy skończymy zajmować się poprzednią. Jak wygląda w takiej sytuacji ugotowanie obiadu dwudaniowego, nie daj boże z deserem? Na pewno zanim ziemniaki się ugotują, my zamówimy już szybkie danie z kuchni dalekiego wschodu albo dobrze nam znane kurczaczki z pulchnej masy... 

W głowie współczesnego Kowalskiego może pojawić się pytanie: czy brakuje nam na to wszystko pieniędzy, czy może jednak czasu?

Wybierając mądrze i równie mądrze inwestując swoje pieniądze, możemy nie tylko oszczędzać skołatane finanse, ale i zyskać kilka chwil dla siebie.

Innowacyjna technologia Split&Cook, dostępna w piekarnikach Beko, to skuteczne rozwiązanie powyżej opisanego problemu, przy okazji zamknięte w pięknym wzornictwie modeli BVR34500BGMS i BVR35500XMS.

W tym samym momencie mamy możliwość upieczenia, podgrzania czy grillowania dwóch zupełnie różnych potraw bez mieszania się zapachów. Przygotowując na rodzinny obiad soczystego i aromatycznego łososia w glazurze z syropu klonowego, nie obdarzymy zapachem Morza Północnego naszego pulchnego biszkoptu, przygotowywanego jednocześnie na nadchodzące imieniny u cioci, która dostaje wysypki na samo wspomnienie o owocach morza.

Piekarnik z technologią Split&Cook umożliwia korzystanie z całej komory o pojemności 80 litrów, bądź na podzielenie go – za pomocą specjalnego separatora – na dwie niezależnie pracujące części: górną i dolną. Każda z części będzie pracować w innej temperaturze, z innymi czasami pieczenia i niezależnymi źródłami ciepła. Maksymalna różnica temperatur wynosi aż 80ºC, a zakres dostępnych temperatur zaczyna się od 40 ºC, a kończy na 280 ºC. Czy to nie wygodne?

W naszej kuchni możemy więc mieć piekarnik, który jak hybryda podzieli się bądź połączy, dopasowując do naszych najmniejszych i największych potrzeb.  To do nas należeć będzie wybór czy nasz czas to pieniądz, czy pieniądz to czas. A najczęściej jedno i drugie.

 

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ta nowoczesna technologia mnie ciągle zadziwia :) Czego to człowiek (mądry człowiek) nie wymyśli ;)
  • 0
    20150517_195210
    Opublikowano

    agaK.

    To daje więcej możliwości w kuchni.
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    super sprawa - podoba mi sie ten piekarnik :)
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Mi też się bardzo podoba .
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Super! Moje marzenie :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Mam taki piekarnik , daje on oszczednosc na czasie w przygotowywaniu potraw
  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    A ja nie mam takiego piekarnika , ale chętnie bym przyjęła pod swój dach. :)

Dodaj komentarz