Tytuł najpopularniejszego vlogera kulinarnego zyskał już jakiś czas temu i konsekwentnie, od lat jest na szczycie popularności. Jego kanał na YouTubie śledzi ponad pół miliona osób. Piotr Ogiński inspiruje do zmian przyzwyczajeń i przełamywania smaków. Jego pierwsza książka pojawiła się w księgarniach we wrześniu.
Męska i nowoczesna – taka właśnie jest kuchnia Piotra Ogińskiego. Już od dziesięciu lat autor vloga „Kocham gotować” pomaga rozwijać kulinarne pasje internautów. Jednak jego ambicje są o wiele większe. Teraz przyszedł czas na jego pierwszą autorską książkę.
Książka „Kocham gotować” to zbiór 80 przepisów, w których autor wykorzystuje bogactwo ziół i przypraw. Znajdą się tu dania z charakterem takie jak indyjskie samosy, ciasto kurkumowe czy ravioli z dynią. To potrawy, które nie tylko apetycznie wyglądają, ale i obłędnie smakują. Piotr Ogiński zwraca szczególną uwagę na jakość jedzenia, dobór odpowiednich składników i staranne przygotowanie potraw. Książka „Kocham gotować” zachwyca stylowymi zdjęciami zachowanymi w minimalistycznej estetyce, wiele z nich krok po kroku pokazuje, jak przygotować pomysłowe śniadania, zaskakujące obiady i wyszukane kolacje.
Piotr Ogiński inspiruje przełamywanie rutyny codziennego gotowania i zachęca do odkrywania smaków z różnych stron świata. Uwaga! Autor nie ponosi odpowiedzialności za uzależnienie czytelników od gotowania.