Pomidory kumato nazywane również ze względu na swoją barwę pomidorami czekoladowymi charakteryzują się dużą zawartością likopenu. Dzięki temu są dużo słodsze o pozostałych. Oprócz tego wyróżniają się grubą skórą i są wyjątkowo mięsiste. Możemy przechowywać je w domu dłużej niż inne odmiany. Idealnie nadają się jako element wykwintnej przystawki. W dzisiejszym odcinku pomidor kumato serwujemy ze świeżym łososiem i aromatycznym sosem przygotowanym na bazie kolendry. Uczta rozpoczęta taką przystawką musi okazać się kulinarnym sukcesem!
"Doradca Smaku" zawsze od poniedziałku do czwartku o godz. 20:05, a w piątki o 20:00. Powtórki o 7:50 w TVN.
Czy wiesz, że... Posolone listki kolendry ciemnieją, dlatego danie z jej użyciem warto solić dopiero na końcu, zaraz przed podaniem.
Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ