Aktualności Doradcy Smaku

original

Sezon II, odc. 31: Pierś z kurczaka na słodko

 

Jedne z najbardziej popularnych połączeń mięsno-owocowych to kaczka z pomarańczami, wątróbka z jabłkiem czy też pieczeń nadziewana morelami. Często do dań mięsnych wykorzystujemy również suszoną śliwkę. Doskonale smakuje zawinięta w plaster boczku czy też dodana do bigosu. Warto spróbować jak smakuje w połączniu z kurczakiem – tym razem nie w roli nadzienia, lecz jako osobny dodatek, w towarzystwie glazurowanej młodej marchewki.

 

Czy wiesz, że… Jeżeli przygotowujemy mięso z owocami warto przełamać słodki smak dania dodając do niego np. odrobinę wytrawnego wina, soku z cytryny czy też octu.

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz