Sposób przygotowania

1. mięso umyć zalać wodą z Vegetą gotować ok 45 min
2. dodać włoszczyznę i gotować aż zmięknie (robimy rosół klarowny)
3. wyjmujemy mięso i warzywa, do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek, wywar odcedzamy przez pieluchę po ok 20 min
4. żelatynę zalewamy wodą (małą ilością)
5. po 10 min wlewamy ok 2 szkl ciepłego wywaru i mieszamy aby się rozpuściły grudki, łączymy z resztą wywaru i mieszamy
6. do kubeczków lub miseczek wkładamy pokrojone kawałki mięsa i można dać warzywa np groszek, zalewamy wywarem, jak się schłodzi wkładamy do lodówki aż mocno stężeje

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Muszę przyznać, że zdjęcie mnie przekonało ;) Jest bardzo apetyczne!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    No i jeszcze pytanie - po co do wywaru z tylu nóżek aż 2 op. żelatyny??? Ja jej wcale nie dodaję i otrzymuję sztywną galaretę, którą można nożem kroić jak salceson!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !