Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki starte na grubej tarce
50 g
śmietana
10 ml
mąka
3 g
fasola
30 g
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
cukier
sól
Sklep Prymat
warzywa
75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolą

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać ugotowane buraki, gotować. Dodać przyprawy, podprawić śmietaną rozmieszana z mąka, zagotować. Podawać z fasolą gruboziarnistą ugotowaną na sypko (dzień wcześniej należy namoczyć ją w ostudzonej, przegotowanej wodzie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak