Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry grubości 2cm i oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny. Następnie plastry mięsa obtoczyc w keczupie i ulożyć na blasze bez tłuszczu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Cebulę i pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po około 30 minutach pieczenia mięsa, wyjąć go, ułożyc na nim podsmażone z cebulą pieczarki, posypać bazylią i serem. Na wierzch nałożyć po łyżce majonezu i włożyć do piekarnika na 25 do 30 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !