Sposób przygotowania

Filety opłukać, natrzeć solą i pieprze. Fetę wymieszać z posiekaną zieleniną i jednym żółtkiem. Doprawić do smaku. Filety smarować pastą, zawijać jak roladki, spiąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuścić z mąką i podsmażyć, rozprowadzić mlekiem, gotować przez 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z ognia, wbić całe jajko. Sosem polać roladki i zapiekać przez 40 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    Dorsz to moja ulubiona rybka i na pewno skorzystam z Twojego przepisu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam dorsz a roladki muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !