Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak mazurski

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa
75 g
kapusta kwaszona
50 g
ziemniaki pokrojone w kostkę
100 g
słonina pokrojona w kostkę
5 g
mąka
5 g
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
cebula
5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak mazurski

Przygotować wywar z warzyw, do części wywaru włożyć kapustę, dodać część cebuli, przyprawy i ugotować do miękkości. Ziemniaki włożyć do części wywaru, ugotować. Warzywa z wywaru pokroić w plasterki. Do ugotowanych ziemniaków dodać pozostały wywar, kapustę, pokrojone warzywa i zagotować. Na stopionej słoninie poddusić resztę cebuli, dodać mąkę, okrasić zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak