Sposób przygotowania

Schab pokroić na kotlety, zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć, obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej, obsmażyć na gorącym tłuszczu.
Pieczarki pokroić w plastry i razem z cebulą posiekaną usmażyć, doprawić do smaku. Ser żółty pokroić w plastry, tyle plastrów, ile kotletów.
Na każdy kotlet położyć 1-2 łyżki pieczarek, na to plaster żółtego sera.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiec w piekarniku, aż się rozpuści ser. Jeżeli zostały pieczarki to ułożyć je między kotletami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi być dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne te łapki;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !