Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na małe kawałki, zemleć w maszynce. Posiekać cebulę. Na oleju przysmażyć cebulę, dodać i usmażyć mięso. Zalać przecierem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem i tymiankiem. Gotować 5 minut.
Szpinak włożyć do wrzątku na 10 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą. Osączyć, pokroić. Pomidorki pokroić na połówki.
Formę wysmarować masłem. Na spodzie ułożyć warstwę mięsa. Na tym szpinak i znów mięso. Przykryć pomidorkami. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z roztrzepanymi jajkami. Zalać wierzch zapiekanki. Piec 25 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !