Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas
1/2 l
śmietana
1 szkl
mąka
1,5 łyżki
cebula
2 szt
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
jajko ugotowane na twardo
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Cebulę obrać, pokroić i ugotować w 3 szklankach wody, przecedzić. Do wywaru wlać zakwas, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Dodać śmietanę i majeranek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jajka obrać, pokroić na ćwiartki, położyć na talerze, zalać żurkiem i posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 16.10.2012 12:37
i do tego biała kiełbaska
Seba 22.12.2011 10:43
pycha
Motorek 07.12.2011 09:03
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak