Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
800 g
pieczarki
300 g
papryka czerwona
1 szt
cebula
2 szt
kostka czosnkowa
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
5 łyżek
kostka rosołowa
1 szt
mąka ziemniaczana
1 łyżka
woda
1/2 szk
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
woda
1,5 l
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki.
Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 11.03.2012 11:47
No proszę na to bym nie wpadła:) - do wypróbowania;)
Sarenka 02.05.2011 21:47
Super podane danie, wątróbkę uwielbiam!
mysza666 29.01.2011 16:19
Rzeczywiście wygląda ładnie. Wątróbkę bardzo lubię, więc patrzę z zachwytem;)
Misiek1 29.01.2011 12:35
oj zjadłoby się tak smacznie wyglądający gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak